Plněná panenka se šunkou a vejci recept
Top Recepty, MinutkySuroviny na recept
- 750 g vepřové panenky
- 30 g rostlinného tuku
- 100 g šunky
- 3 vejce
- sekaná pažitka (petrželka)
- sůl
- pepř
- 60 g oleje
- 40 g másla
Postup Plněná panenka se šunkou a vejci
Postup přípravy receptu
-
Na tuku si nejdříve připravíme míchanici z nakrájené šunky (já dala debrecínku), vajec a sekané pažitky.
Do vepřové panenky utvoříme dlouhým ostrým nožem otvor, který plníme připravenou míchanicí.
Uzavřeme párátkem či špejlí, osolíme, opepříme (sypala jsem i trochu grilovacím) a na teplém oleji pomalu opékáme ze všech stran.
Obracíme 2 lžícemi a během pečení přeléváme vlastním výpekem-podlévala jsem i pivečkem, podle potřeby.
Ke konci pečení zjemníme výpek máslem.
Dozlatova upečenou panenku nakrájíme šikmými řezy, které na talíři přelijeme troškou výpeku. Příloha: Vařené nebo pečené brambory, já servírovala se štouchanými s opečenou cibulkou a slaninkou. Podle libosti zeleninový salát.