Plněná krkovička recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- vepřová krkovička
- uzený bok
- Niva
- sůl
- pepř
- hořčice
- cibule
- nať petržele
- rozmarýn
- jarní cibulka
- koření Pikantní žebírka
- sádlo
- 5 stroužků česneku -rozetřený
Postup Plněná krkovička
Postup přípravy receptu
-
Asi 1 kg krkovičky vcelku nakrájíme na plátky nějak přes 1 cm silné, ale nedokrojíme, spodek bude vcelku (inspirace z Babicových dobrot), dál už podle sebe.
Jednotlivé plátky listujeme, každý osolíme, opepříme, promažeme hořčicí, česnekem, vkládáme mezi ně uzený bok, kousek Nivy, posypeme nakrájenou petrželí, jarní cibulku, rozmarýn.
Pak plátky sevřeme k sobě, motouzem ovážeme jak roládu, dáme do pekáče na osmaženou cibulku na sádle, posypeme vrch kořením (já dala Pikantní žebírka - koření), podlijeme vývarem nebo vodou. Chvíli jsem nechala dusit na sporáku, pak do trouby.