Plněná býčí srdce recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 2 velké rajčata býčí srdce
- 300 g libového hovězího masa (z krku)
- 3 třásňová rajčata
- 1 velká cibule
- 2 pl rajčatového protlaku
- 2 stroužky česneku
- 2 pl petrželky
- 50 g Parmazánu
- lístky bazalky
- bobkový list
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Postup Plněná býčí srdce
Postup přípravy receptu
-
Z velkych paradajok, tzv. bycich srdc, odkrojime vrch, vyberieme duzinu.
Na oleji orestujeme dozlata nadrobno nasekanu cibulu, pridame pokrajane strapcove paradajky a duzinu z bycich srdc, paradajkovy pretlak, prelisovany cesnak.
Restujeme asi 5 minut, pridame mlete maso, bobkovy list, osolime a okorenime. Vsetko spolu restujeme, kym sa suroviny neprepoja.
Potom vyberieme bobkovy list, osolime, primiesame posekanu petrzlenovu vnat a naplnime bycie srdcia. Priklopime odkrojene vrsky. zmes, ktora sa nevosla do paradajok, ulozime okolo nich.
Postruhame parmezan na listky a poukladame na paradajky.
Pecieme asi 15 minut pri 180 stupnoch. Po upeceni ozdobime listkami bazalky a listkami parmezanu.