Pikantní tofu špízy recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 300 g Tofu natural
- 1 menší cuketa
- 1 červená paprika
- 8 šalotek
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce tmavé sojové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce oleje
Postup Pikantní tofu špízy
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme protlak, sojovou omáčku, med, hořčici a olej. Tofu pokrájíme na stejně velké kostičky, přendáme do připravené marinády a necháme alespoň 1 hodinu odležet. Cuketu i papriku omyjeme a pokrájíme na zhruba stejně velké kousky.
Šalotky oloupeme, přepůlíme (jsou-li větší) a dáme do hrnce. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vypneme a necháme zchladnout. Cuketu a papriku dáme postupně na suchou pánev nebo gril dokud nezačnou chytat barvu.
Poté přendáme na talířek a necháme zchladnout. Na špejle napichujeme postupně naložené tofu, cuketu, šalotky a papriku do spotřebování všech surovin.
Zbytkem marinády potřeme špízy a dáme buď na gril nebo do trouby na 220°C asi na 10 minut. Podáváme s nudlemi, rýži nebo pečivem.