Pikantní šťavnatá křidýlka recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

15 ks celých kuřecích křidélek
1 sáček Maggi Šťavnaté kuře (s bylinkami)
1 polévka rajská v sáčku
1 lžička koření Uzená paprika
1 lžička koření Kouřová sůl
1/2 lžičky mletého chilli
1/2 lžičky sušeného tymiánu
olej
1 zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí křídla omyjeme, osušíme, oddělíme v kloubech na horní a spodní díl, špičku odstraníme. Kousky kuřete potřeme zakysanou smetanou a necháme v této marinádě odležet minimálně 2 hodiny, nejlépe do druhého dne.

  2. Směs všech sypkých surovin smícháme, kuře vyjmeme z marinády a obalíme v kořenící směsi.

  3. Na rozpálený olej klademe postupně kousky kuřete, ne příliš najednou, aby teplota oleje neklesla a zprudka krátce osmažíme.

  4. Předsmažené kousky kuřete přendáme na plech v jedné vrstvě, přikryjeme alobalem a pečeme 20 minut na 200°C. Poté alobal sejmeme a dopečeme odkryté 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!