Pikantní šťavnatá křidýlka recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 15 ks celých kuřecích křidélek
- 1 sáček Maggi Šťavnaté kuře (s bylinkami)
- 1 polévka rajská v sáčku
- 1 lžička koření Uzená paprika
- 1 lžička koření Kouřová sůl
- 1/2 lžičky mletého chilli
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- olej
- 1 zakysaná smetana
Postup Pikantní šťavnatá křidýlka
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí křídla omyjeme, osušíme, oddělíme v kloubech na horní a spodní díl, špičku odstraníme. Kousky kuřete potřeme zakysanou smetanou a necháme v této marinádě odležet minimálně 2 hodiny, nejlépe do druhého dne.
Směs všech sypkých surovin smícháme, kuře vyjmeme z marinády a obalíme v kořenící směsi.
Na rozpálený olej klademe postupně kousky kuřete, ne příliš najednou, aby teplota oleje neklesla a zprudka krátce osmažíme.
Předsmažené kousky kuřete přendáme na plech v jedné vrstvě, přikryjeme alobalem a pečeme 20 minut na 200°C. Poté alobal sejmeme a dopečeme odkryté 10 minut.