Pikantní roštěnky recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 4 plátky roštěné
- 40 g slaniny
- 1 červená paprika
- 2 cibule
- hrst oliv
- trochu mleté sladké papriky
- worcestrová omáčka
- hladká mouka
- olej
- pepř
- sůl
Postup Pikantní roštěnky
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky odblaníme, po obvodu několikrát nakrojíme, jemně naklepeme, potřeme olejem, přidáme pepř, sůl a necháme v chladu několik hodin, nebo přes noc odležet.
Slaninu nakrájíme na kostičky, roztavíme na lžíci oleje, přidáme cibule nakrájené na tenká půlkolečka a usmažíme je dozlatova. Vmícháme papriku nakrájenou na nudličky, drobně nakrájené olivy, worcestr, mletou papriku a vše prohřejeme.
Roštěnky poprášíme moukou a prudce opečeme po obou stranách na oleji tak, aby byly uvnitř růžové. Přendáme je na talíře, poklademe připravenou směsí a hned podáváme. Vhodná příloha jsou pečené brambory, hranolky, nebo americké brambory.