Pikantní ledvinky s uherskou klobásou recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 5 ks vepřových ledvinek
- 1 lžíci kmínu
- 1 cibuli
- 30 g slaniny /špek
- 1 lžíci sádla/ kdo chce, olej
- 1 lžičku mleté maďarské papriky
- půl lžičky uzené mleté papriky
- 1 feferonku
- 80 g uherské klobásy
- 1 malou nebo půl kapie
- vývar na podlití - neslaný
- 1 lžíci jíšky (sádlo + mouka 1:1)
- sůl dle chuti
- pepř čerstvě mletý
Postup Pikantní ledvinky s uherskou klobásou
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky odblaníme, pokud mají blánu, ostrým nožem v půli rozkrojíme a odstraníme důkladně všechny bílé části. Takto očištěné ledvinky nakrájíme na velikost soust a propláchneme na cedníku studenou vodou. Poté je vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme celou lžíci kmínu a přivedeme k varu. Nevaříme, hlídáme a jakmile se jednou varem převrátí, ihned přes cedník slijeme. Propláchneme pod tekoucí vodou, a necháme okapat.
Do rozehřáté hluboké pánve nebo rendlíku dáme nakrájený špek, restujeme, po chvilce přidáme lžíci sádla a osmahneme nakrájenou cibuli. Když začne chytat barvu, přidáme ledvinky, mleté papriky, promícháme, přilijeme část vývaru a za postupného podlévání dusíme do měkka.
K podušeným ledvinkám přidáme na kolečka nakrájenou sloupnutou uherskou klobásu, proužky červené papriky, drobně nakrájenou feferonku. Promícháme, zahustíme dle potřeby jíškou, povaříme a nakonec osolíme a opepříme dle chuti. Podáváme s rýží, chlebem nebo knedlíkem.