Pestrý zeleninový talíř recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1 brokolice
- 1 svazek chřestu
- 3 větší mrkve
- 1 pórek
- 5 větších ředkviček
- 5 žampiónů
- 1 kostka bujónu (Natur hovězí s kořenovou zeleninou)
- sůl
- bílý pepř
- drcený kmín
- zelená petrželka
- chilli omáčka
- sojová omáčka na dochucení
- kousek másla
- olej
- voda na podlití
- 1 kávová lžička cukru
Postup Pestrý zeleninový talíř
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme dle našich zvyklostí, chřest pečlivě oloupeme. Brokolici dáme vařit do slané vody téměř do měkka. Chřest vaříme asi 15 min. ve slané vodě s lžičkou cukru. Ještě za horka jej poklademe kousky másla a udržujeme v teple.
Mrkev, pórek, ředkvičky nakrájíme na plátky a orestujeme na oleji, pak podlijeme rozpuštěným bujónem a dusíme.
Zvlášť si na másle podusíme žampiony s kmínem a malinko osolíme.
Houby smícháme s již měkkou zeleninou a promícháme i s brokolicí.
Na talíř pak dáme zeleninovou směs s houbami, chřest a celé hojně posypeme petrželkou. Jako příloha – brambory.