Pepřové řízky s meruňkovou omáčkou recept
Top Recepty, MinutkySuroviny na recept
- 4 vepřové řízky
- 2 lžíce černého pepře
- 4 zrnka nového koření
- 3 lžíce oleje
- sůl
- 4 malé cibule
- zhruba 420 g meruňkového kompotu
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 250 ml masového vývaru z kostky
- 100 ml sladké smetany
- sůl
Postup Pepřové řízky s meruňkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Plátky vepřového masa naklepeme, posypeme nahrubo rozdrceným pepřem s novým kořením a přitlačíme k masu.
Plátky prudce opečeme z obou stran na oleji asi 1 minutu a pak volněji dopečeme z každé strany asi 2 minuty, osolíme, vyjmeme a udržujeme v teple.
Ve výpeku zesklovatíme cibuli nakrájenou na čtvrtky - já nedávala, přidáme vývar z kostky, šťávu z kompotu, smetanu, hořčici a provaříme. Dle potřeby dosolíme.
Meruňky dáme do šťávy prohřát, buď půlky nebo nakrájíme na dílky. Ihned podáváme, maso na talíři přelijeme šťávou a přidáme meruňky.