Penne ai Funghi (penne na houbách) recept

Top Recepty, Těstoviny

Suroviny na recept

200 - 250 g Penne těstoviny nebo jiných malých těstovin
20 ml olivového oleje extra virgin
30 g másla
80 g žampiónů (6 malých)
15 g parmazánu
Pažitka
(pesto z ricotty a hub:)
40 g ricotty
10 g másla
10 g parmazánu
25 g hříbků
25 g žampiónů
sůl
pepř
pro chuť můžeme přidat nějaké oříšky a
muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme pesto z ricotty a hub. Do mixéru si přidáme 40g ricotty, 10g parmazánu, 25g vařených hříbků, 25g vařených žampiónů, sůl a pepř (pro chuť můžeme přidat nějaké oříšky a muškátový květ). Rozmixujeme na co nejnižším stupni mixování.

  2. Poté dáme do vroucí vody některé z menších těstovin, např. penne, necháme 9 minut vařit. Mezitím na pánvi na vysokém ohni necháme rozpustit 30g másla a 20mill oleje (extra virgin). Potom přidáme cca 80g žampiónů- 6 malých, nakrájených na plátky.

  3. Na pánev k žampiónům přidáme uvařené těstoviny, a vmícháme pesto z ricotty a hub. Necháme podusit cca 2min a můžeme podávat.

  4. Podáváme s petrželkou na ozdobu a s parmazánem. Typ: Místo hříbků můžeme do pesta přidat pouze žampióny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!