Pečený králik na česneku recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- Králík
- 2-3 cibule
- palička česneku
- sůl
- pepř
- kmín
- kousek uzeného bůčku
- bůček (normál)
- voda
- sádlo
Postup Pečený králik na česneku
Postup přípravy receptu
-
Králičí stehna a přední packy očistit trochu od blan, cibuli na kostičky, nasolit, opepřit, kmín, potřeme lisovaným česnekem. Pořádně vetřít do masa.
Přidám kousek bůčku a uzeného bůčku (neboť králík je suché mas), asi 2 polévkové lžíce sádla a zaliji vodou 2 dcl i víc. Nejdřív dáme na dno pekáče cibuli.
Pečeme na 180°C asi 1 1/2 hodiny přikryté a pak už necháme jen tak dopéct, aby malinko chyt barvu. Hlídat si i vodu aby se nevypekla.