Pečené kuřecí maso s klobásovým zelím recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- kuřecí maso
- sůl
- 1-2 lžíce oleje
- 2 nožky tenké pikantní klobásy
- koření Habibi
- Na zelí:
- 1/2 hlávky mladého zelí
- kmín
- sůl
- 50 g slaniny
- 1 menší cibule
- 2-4 špetky hladké mouky na zahuštění
- cukr
- ocet podle chuti
Postup Pečené kuřecí maso s klobásovým zelím
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso osolíme a posypeme kořením Habibi, nebo jiným pikantním kořením, běžněji dostupným. V pečící nádobě opečeme dorůžova na kolečka nakrájené klobásky a následně kuřecí maso. Podlijeme trochou vody a pečeme dozlatova.
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme restovat do hrnce. Když slanina zesklovatí, přidáme na nudličky nakrájené zelí. Promícháme, osolíme, okmínujeme a zalijeme cca 1 dcl vody (ne víc), mladé zelí se dělá jen krátkou dobu.
Když je voda téměř vyvařená, zahustíme zelí malinkým množstvím hladké mouky, jen jako bychom je solili-tak 3-4 špetky a provaříme.
Dochutíme cukrem, octem-zhruba tak 1+1 lžička a přidáme upečenou klobásku, kterou jsme dali péct s kuřetem. Můžeme přidat taky 1-2 lžíce výpeku. Vše promícháme, společně prohřejeme a podáváme s masem a bramborem.