Pečené kuřecí maso s klobásovým zelím recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

kuřecí maso
sůl
1-2 lžíce oleje
2 nožky tenké pikantní klobásy
koření Habibi
Na zelí:
1/2 hlávky mladého zelí
kmín
sůl
50 g slaniny
1 menší cibule
2-4 špetky hladké mouky na zahuštění
cukr
ocet podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso osolíme a posypeme kořením Habibi, nebo jiným pikantním kořením, běžněji dostupným. V pečící nádobě opečeme dorůžova na kolečka nakrájené klobásky a následně kuřecí maso. Podlijeme trochou vody a pečeme dozlatova.

  2. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme restovat do hrnce. Když slanina zesklovatí, přidáme na nudličky nakrájené zelí. Promícháme, osolíme, okmínujeme a zalijeme cca 1 dcl vody (ne víc), mladé zelí se dělá jen krátkou dobu.

  3. Když je voda téměř vyvařená, zahustíme zelí malinkým množstvím hladké mouky, jen jako bychom je solili-tak 3-4 špetky a provaříme.

  4. Dochutíme cukrem, octem-zhruba tak 1+1 lžička a přidáme upečenou klobásku, kterou jsme dali péct s kuřetem. Můžeme přidat taky 1-2 lžíce výpeku. Vše promícháme, společně prohřejeme a podáváme s masem a bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!