Pečené kuře v bazalkovém lívanci recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- na lívance: mléko, hladká mouka, droždí, sůl, cukr, vajíčko, bazalka, slunečnicový olej
- na okurkový dip: salátová okurka, zakysaná smetana, česnek, sůl, pepř, citrónová šťáva, olivový olej
- pečené kuřecí maso, ledový salát, olivový olej, cherry rajčata, bylinky na ozdobu podle potřeby
Postup Pečené kuře v bazalkovém lívanci
Postup přípravy receptu
-
Ve vlažném mléku rozmícháme kvasnice s lžičkou cukru a mouky. Po vzejití přidáme mouku, vajíčko, sůl a zpracujeme vláčné těsto a přidáme na jemno nasekanou bazalku. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout.
V pánvi s rozehřátým olejem smažíme lívance z obou stran.
Oloupanou salátovou okurku nastrouháme na hrubém struhadle a vymačkáme přebytečnou tekutinu. Přidáme zakysanou smetanu, sůl, pepř, citrónovou šťávu a strouhaný česnek. Promícháme s troškou olivového oleje.
Maso z pečeného kuřete nakrájíme na menší kousky a prohřejeme.
Ledový salát natrháme na menší kousky a prohodíme s olivovým olejem. Rajčata nakrájíme.
Lívanec naplníme masem, salátem a rajčaty. Přidáme okurkový dip a lívanec přehneme. Upevníme ozdobným párátkem a podáváme nejlépe se salátem s opečenou slaninou.