Pečenáče recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 0,5 kg hejka (nebo jiných ryb)
- strouhanka
- vajíčko
- hladká mouka
- sůl
- Nálev:
- 2 pepře
- 2 kuličky nové koření
- 2 lžičky cukru
- 2 sachariny
- 1 lžička soli
- asi 1 dcl octa
- bobkový list
Postup Pečenáče
Postup přípravy receptu
-
Z ryb odstraníme páteře, ale kůži necháme.
Mírně osolíme a obalíme v trojobalu a usmažíme, jako řízky.
Do vyšších sklenic si dáme vše, co je třeba do nálevu, mimo octu.
Ryby naskládáme nastojato, pokud nemáme plochou nádobu, zalejeme octem, dolejeme vodu až do vrchu a zavíčkujeme.
Sterilujeme, ale opravdu jen na chycení víčka, pokud můžeme, tak horkým vzduchem.
Konzumujeme tak po 3 dnech, ale i později, pokud vydržíme.