Pečená husa recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 husa
3 jablka
200 ml sladké smetany
kmín
sůl
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Husu večer před pečením dobře nasolíme a dáme do chladničky.

  2. Predtým, ako ju dáme piecť, poumývame ju mliekom,aby sa trochu stiahla soľ.

  3. Do vnútra vložíme umyté, rozkrojené jablká bez jadrovníka a posypeme ju rascou.

  4. Husu pečieme v keramickom pekáči, podlijeme vodou, popícháme vidličkou a pečieme odokrytú v predhriatej rúre pri teplote 170 °C asi dve až tri hodiny.

  5. Počas pečenia podlievame vlastnou šťavou.

  6. Potom zlejeme polovicu tuku, hus otočíme a dopečieme.

  7. Na záver pečenia ju viackrát potrieme smotanou a potom 5 minút dopečieme pri 200 °C. Podávame s lokšami a červenou kapustou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!