Pažitkový holanďan s tvarůžkou recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

500 g mleté maso (mix nebo jen vepřové)
2 balíčky tvaružků
hrst nasekané pažitky
2 tvrdší housky
mléko
1 vejce do směsi
1 vejce na obalení
strouhanka
sůl
pepř
sušený česnek
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, okořeníme...přidáme 2 vejce, 2 housky namočené v mléce, 2 balíčky tvaružků nakrájených na kostičky a dobře spojíme.

  2. Nakonec vmícháme na drobno nasekanou pažitku.

  3. Uděláme si řízky (větší placatější karbenátky), které obalujeme klasicky v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka), aspon dvakrát, aby nám tvaružek z těsta nevytekl.

  4. Smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!