Pažitkový holanďan s tvarůžkou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 500 g mleté maso (mix nebo jen vepřové)
- 2 balíčky tvaružků
- hrst nasekané pažitky
- 2 tvrdší housky
- mléko
- 1 vejce do směsi
- 1 vejce na obalení
- strouhanka
- sůl
- pepř
- sušený česnek
- olej na smažení
Postup Pažitkový holanďan s tvarůžkou
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso dáme do mísy, okořeníme...přidáme 2 vejce, 2 housky namočené v mléce, 2 balíčky tvaružků nakrájených na kostičky a dobře spojíme.
Nakonec vmícháme na drobno nasekanou pažitku.
Uděláme si řízky (větší placatější karbenátky), které obalujeme klasicky v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka), aspon dvakrát, aby nám tvaružek z těsta nevytekl.
Smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.