Parížsky šľahačkový zákusok recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

4 žloutky
300 g práškového cukru
150 ml vody
150 ml oleje
200 g polohrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
1 PL kakaa
(4 bílky na sníh)
náplň
4 šlehačky
300 g hořké čokolády
rybízový džem na potření
kakao na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Deň vopred si pripravíme krém.

  2. Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky.

  3. Na druhý deň vyšľáháme jemný krém.

  4. Suroviny na cesto spolu vyšlaháme a na koniec zľahka pridáme sneh zo 4 bielkov.

  5. Pripravenú masu rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  6. Dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 30 minút pri teplote 180 °C.

  7. Upečený koláč potrieme ríbezľovým džemom a potom šľahačkovým krémom.

  8. Povrch ozdobíme preosiatym kakaom a dáme do chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!