Pappardelle s žampiony, slaninou a rukolovým pestem recept
Top Recepty, TěstovinySuroviny na recept
- 500 g těstovin Pappardelle
- 400 g slaniny
- 500 g žampionů
- sůl
- citronová šťáva
- hrst lístků bazalky pravé
- Na pesto:
- 2 stroužky česneku
- 3 hrsti mladých lístků rukoly
- 1 hrst opražených piniových oříšků
- 1 hrst strouhaného parmezánu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
- střik citronové šťávy
Postup Pappardelle s žampiony, slaninou a rukolovým pestem
Postup přípravy receptu
-
Česnek, rukolu a trochu soli rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme pinie, znovu promixujeme. Směs přendáme do misky a přimícháme polovinu parmezánu. Nyní začneme přilévat po troškách olivový olej a mícháme tak, aby se nám suroviny spojily.
Ochutíme solí a pepřem, přidáme zbytek parmezánu a vmícháme ještě trochu oleje. Znovu ochutnáme. Dochutíme, případně vmícháme ještě trochu parmezánu, či oleje. Můžeme přidat střik citronové šťávy (já nepřidávám). Zbytek pesta uchováme v lednici na pozdější použití.
Slaninu nakrájíme na proužky a opražíme na pánvi. Dáme stranou a udržujeme v teple. Ve výpeku opečeme dozlatova na plátky nakrájené žampiony, které po vložení do pánve zastříkneme trochou citronové šťávy a osolíme.
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, slijeme a vrátíme do hrnce. Vmícháme rukovové pesto dle chuti (já vmíchala cca 3-4 PL). Opatrně vmícháme slaninu, žampiony a nasekanou bazalku, ihned podáváme.