Papouškový koláč recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

5 vajec
500 g moučkového cukru
300 g polohrubé mouky
200 g másla
šlehačku
pudinkový prášek 3 druhy
olej
rum

Postup přípravy receptu

  1. 5 ajec s 200g moučkového cukru ušleháme do pěny, postupně vmícháme 300g polohrubé mouky, prášek do pečiva, 200g rozehřátého másla a šlehačku.

  2. Těsto rozdělíme na tři díly a každý díl obarvíme přidáním jiného pudingového prášku (malinový, kakaový, vanilkový).

  3. Na vymazaný a vysypaný plech klademe střídavě po lžících obarvené těsto, které se spojuje v jednolitý celek.

  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  5. Upečený koláč potřeme polevou, kterou připravíme v misce utřením dohladka 300g moučkového cukru se lžící oleje, 2 lžícemi citrónové šťávy nebo rumu a 2 lžícemi vařící vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!