Papouškový koláč recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 5 vajec
- 500 g moučkového cukru
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g másla
- šlehačku
- pudinkový prášek 3 druhy
- olej
- rum
Postup Papouškový koláč
Postup přípravy receptu
-
5 ajec s 200g moučkového cukru ušleháme do pěny, postupně vmícháme 300g polohrubé mouky, prášek do pečiva, 200g rozehřátého másla a šlehačku.
Těsto rozdělíme na tři díly a každý díl obarvíme přidáním jiného pudingového prášku (malinový, kakaový, vanilkový).
Na vymazaný a vysypaný plech klademe střídavě po lžících obarvené těsto, které se spojuje v jednolitý celek.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Upečený koláč potřeme polevou, kterou připravíme v misce utřením dohladka 300g moučkového cukru se lžící oleje, 2 lžícemi citrónové šťávy nebo rumu a 2 lžícemi vařící vody.