Pangass pod brambo-mráčkem alá hamburger recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 1 kg brambor
- mouka dle potřeby
- salát rukola
- cherry rajčátka
- půlka kedlubny
- sůl
- pepř
- bazalka
- několik proužků červené papriky
- olivový olej
- tatarská omáčka/majonéza/některý z kupovaných dresingů...atd.
- 2-3 filety z pangasse (nakrájené na menší kousky)
- majoránka
- sladká nebo pálivá paprika
Postup Pangass pod brambo-mráčkem alá hamburger
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a nastrouháme na jemno. Prohněteme s moukou, tak aby vzniklo těsto ze kterého rukou vytváříme placičky. Do těsta podle chuti přidáme sůl a pečeme na sucho v teflonové pánvi, dokud bramboráčky nezezlátnou.
Pangasse si den předem naložíme do několika lžiček majoránky, sladké papriky, soli, pepře a trošky olivového oleje. Na povrchu zaprášíme moukou.
Placičky uchováváme teplé zatímco si na pánev nalijeme olej (tak, aby pokryl dno) a smažíme rybu. Hotovou rybu si sundáme na talíř a budeme ji skládat do bramboráčků.
Bramboráček potřeme tatarkou, naskládáme lístky rukoly, dáme plátky ryby, opět přiklopíme bramboráčkem potřeným tatarkou a na vrch dáme nastrouhanou kedlubnu se solí a pepřem. Ozdobíme paprikou, rajčaty a bazalkou.