Pangas na švédský způsob recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

1 kg Pangase (může být i Treska nebo kostky filé)
200 g Eidamu
5 mrkví
1 pórek
1 cibule
500 ml zakysané smetany
Podle chuti:
sůl
bílý pepř
provensálské koření
sekaná petrželka
pažitka
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Rybu necháme trochu rozmrazit. Poté ji nasolíme a pokapeme citrónem, nebo citrónovou šťávou, podle chuti opepříme a posypeme provensálským kořením.

  2. Na pánvi na trošce oleje osmažíme nastrouhanou mrkev, kolečka pórku a kostičky cibule. Vše přendáme do olejem vymazaného pekáčku, poklademe rybou a v troubě zapékáme cca 20 minut na 200°C.

  3. Mezitím vmícháme do zakysané smetany petrželku s pažitkou, mírně osolíme a takto připravenou zálivkou rybu zakryjeme.

  4. Zasypeme strouhaným sýrem a zapečeme cca 25 minut - dokud nemá sýr zlatavou barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!