Pangas na švédský způsob recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 1 kg Pangase (může být i Treska nebo kostky filé)
- 200 g Eidamu
- 5 mrkví
- 1 pórek
- 1 cibule
- 500 ml zakysané smetany
- Podle chuti:
- sůl
- bílý pepř
- provensálské koření
- sekaná petrželka
- pažitka
- olivový olej
Postup Pangas na švédský způsob
Postup přípravy receptu
-
Rybu necháme trochu rozmrazit. Poté ji nasolíme a pokapeme citrónem, nebo citrónovou šťávou, podle chuti opepříme a posypeme provensálským kořením.
Na pánvi na trošce oleje osmažíme nastrouhanou mrkev, kolečka pórku a kostičky cibule. Vše přendáme do olejem vymazaného pekáčku, poklademe rybou a v troubě zapékáme cca 20 minut na 200°C.
Mezitím vmícháme do zakysané smetany petrželku s pažitkou, mírně osolíme a takto připravenou zálivkou rybu zakryjeme.
Zasypeme strouhaným sýrem a zapečeme cca 25 minut - dokud nemá sýr zlatavou barvu.