Panenkové medailonky v oranžové omáčce recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 500 g vepřové panenky
- sůl
- pepř
- Staročeské koření od Vitany
- olej
- 1 cibule
- 1-2 dl domácího kečupu
- 1 smetana na vaření 12%
- 3 kávové lžičky cukru krystal
- 2 stroužky česneku
Postup Panenkové medailonky v oranžové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Panenku nakrájíme na plátky a naklepeme ji, posypeme solí, pepřem a staročeským kořením, potřeme olejem a dáme odležet.
Na pánvi rozehřejeme olej a medailonky zprudka a krátce opečeme po obou stranách, vyjmeme mimo pánev. Do výpeku vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme ji osmažit skoro do hnědé barvy.
Pak vlijeme kečup, vsypeme cukr, asi 1/2 kávové lžičky staročeského koření, promícháme a vaříme dokud kečup nebude mít lesklou barvu (malinko zkaramelizuje).
Pak vlijeme smetanu, promícháme a omáčku rozmixujeme buď přímo v pánvi nebo ji přelijeme do užší nádoby. Rozmixovanou omáčku několik minut provaříme, pokud bude příliš hustá pak ji povolíme buď vodou nebo vývarem.
Těsně před odstavením z ohně do omáčky vmícháme prolisovaný česnek. Do teplé omáčky můžeme vložit medailonky a nechat je v ní prohřát. Vhodnou přílohou jsou brambory.