Panenka s tymiánem a sušenými rajčaty recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 2 špalíčky vepřové panenky
- několik snítek čerstvého tymiánu
- sůl
- čerstvě mletý barevný pepř
- 5 sušených rajčat
- olivový olej
- máslo
- 1 lžíce hladké mouky
- worcester
- vývar na podlití
Postup Panenka s tymiánem a sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Den předem vepřovou panenku osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a posypeme lístky čerstvého tymiánu. Dáme do lednice uležet. Před přípravou maso z lednice vyjmeme, aby mělo pokojovou teplotu.
Na pánvi s nepřilnavým povrchem maso zprudka opečeme ze všech stran (musí to trvat jen několik minut, pokud chceme mít maso středně propečené).
Troubu rozehřejeme na 200 stupňů. Maso z pánve přendáme na pekáček, dáme do trouby na 10 minut propéct.
Mezitím do pánve s výpekem vložíme oříšek másla, lístky čerstvého tymiánu a na kostičky nakrájená rajčata. Rajčata na másle pomalu restujeme, aby pustila barvu, až pak přisypeme hladkou mouku, necháme ji prosmahnout, vlijeme vývar, omáčku pořádně promícháme, necháme minimálně 10 minut provařit a zredukujeme ji do požadované hustoty. Omáčku osolíme a opepříme, popř. dochutíme worcestrem.
Špalíčky masa příčně překrojíme, na talíři je přelijeme omáčkou. Podáváme s jakkoliv upravenými brambory a zeleninovým salátem.