Panenka s tymiánem a sušenými rajčaty recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

2 špalíčky vepřové panenky
několik snítek čerstvého tymiánu
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
5 sušených rajčat
olivový olej
máslo
1 lžíce hladké mouky
worcester
vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Den předem vepřovou panenku osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a posypeme lístky čerstvého tymiánu. Dáme do lednice uležet. Před přípravou maso z lednice vyjmeme, aby mělo pokojovou teplotu.

  2. Na pánvi s nepřilnavým povrchem maso zprudka opečeme ze všech stran (musí to trvat jen několik minut, pokud chceme mít maso středně propečené).

  3. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů. Maso z pánve přendáme na pekáček, dáme do trouby na 10 minut propéct.

  4. Mezitím do pánve s výpekem vložíme oříšek másla, lístky čerstvého tymiánu a na kostičky nakrájená rajčata. Rajčata na másle pomalu restujeme, aby pustila barvu, až pak přisypeme hladkou mouku, necháme ji prosmahnout, vlijeme vývar, omáčku pořádně promícháme, necháme minimálně 10 minut provařit a zredukujeme ji do požadované hustoty. Omáčku osolíme a opepříme, popř. dochutíme worcestrem.

  5. Špalíčky masa příčně překrojíme, na talíři je přelijeme omáčkou. Podáváme s jakkoliv upravenými brambory a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!