Panenka pečená v pepřové omáčce recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 400 g vepřové panenky
- 2 lžíce másla
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce pepře (hrubě nadrceného, potlučené v hmoždíři nebo paličkou)
- 200 ml vývaru (i z kostky)
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl
- 100 g anglické slaniny (tenkých plátků)
- olej (na opečení masa)
Postup Panenka pečená v pepřové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na cca 1,5 cm plátky, pomocí kloubů u ruky naklepeme, osolíme a zprudka dohněda opečeme na oleji v rozpálené pánvi.
Vyjmeme a zabalíme do plátků anglické slaniny.
V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme lžíci směsi nadrcených pepřů, zasypeme moukou, prosmahneme, zalijeme studeným vývarem a posléze šlehačkou.
Povaříme do zhoustnutí a přelijeme do zapékací misky. Do omáčky vložíme porce masa zabalené do slaniny a pečeme ve vyhřáté troubě (210°C) asi 30 minut.