Paella se šafránem, kuřecím masem a plody moře recept
Top Recepty, Mořské plodySuroviny na recept
- 400 g konzervovaných mušlí (nebo drobných mořských živočichů, uzené mušle, sépie)
- 300 g kuřecích prsních řízků
- 2 cibule
- 2 čerstvé papriky
- 3 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 300 g rýže
- 300 ml vývaru
- 200 ml bílého vína
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- špetka šafránu
- olivový olej
- máslo
- citrónový pepř
- sůl
- máslo
- petrželka
Postup Paella se šafránem, kuřecím masem a plody moře
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na šikmé proužky, osolíme a posypeme citrónovým pepřem. Cibuli a papriku nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a rajčata na větší kousky.
V pánvi (nejlépe teflonové) rozehřejeme olej, osmažíme na něm cibuli a po chvíli přidáme papriku. Opečeme dozlatova a přidáme plátky česneku. Když se rozvoní, vložíme maso a rovněž ho opečeme dozlatova. Přisypeme mletou papriku, šafrán a rýži, kterou předem neproplachujeme. Vše dobře restujeme a promícháváme.
Přilijeme vývar a víno, přidáme rajčata, přiklopíme, snížíme teplotu a dusíme pod pokličkou nejméně 15 minut bez odkrývání. Poté vmícháme okapané plody moře, lžíci másla a přikryté dodusíme ještě asi 5 minut. Hotový pokrm dochutíme solí a pepřem, případně malým množstvím utřeného česneku a při podávání sypeme čerstvou petrželkou.