Ozdoby z vajec recept

Top Recepty, Zdobení

Suroviny na recept

Vejce
špička citronu
kousek papriky
kousek černé olivy
rajče
majolka
zelené olivy

Postup přípravy receptu

  1. PANÁČEK: Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, maličko seřízneme dole, aby stálo a ozdobíme čepičkou z citronu, oči vyřízneme z kousku černé olivy nebo švestky. Vyřízneme klínek pro pusu a vložíme do ní kousek papriky.

  2. MUCHOMŮRKA: Rajče rozřízneme asi ve 2 třetinách, částečně vydlabeme a nasadíme na uvařené vejce jako hlavičku. Dozdobíme majolkou.

  3. ŽABÁK: Vejce dole trochu seřízneme, aby stálo. Ze zelené olivy ukrojíme uprostřed 2 kolečka na oči a 2 konečky použijeme jako hrbolky na hlavě. Olivy přilepíme na vejce majolkou. Vyřízneme dvě škvíry a vložíme dva proužky citronové kůry. A máme něco, co by vzdáleně mohlo připomínat žábu.

  4. KOŠÍČEK: Vejce dole trochu seřízneme, aby dobře stálo. Pak vykrojíme z boku u špičky dva klínky tak, aby vzniklo ouško. Opatrně - nejlépe škrabkou na brambory - vydlabeme žloutek, utřeme ho s máslem a trochou hořčice a ozdobně ho nastříkáme zdobičkou do košíčku.

  5. MYŠKY: Vejce rozřízneme napůl, jako ocásek zapíchneme kousek pažitky, místo očí 2 hřebíčky a jako ouška použijeme na každé 1/4 kolečka tvrdého salámu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!