Ozdoby z jahod recept
Top Recepty, ZdobeníPostup Ozdoby z jahod
Postup přípravy receptu
-
Jahody ve fráčku: Omyté jahody osušíme a nejdříve je z jedné poloviny namočíme do rozehřáté bílé čokolády, aby měly bílou košilku. Pak je namočíme ze dvou protilehlých stran do tmavé čokolády a ušijeme jim fráček. Pak dozdobíme z čokolády knoflíky.
Ježci: Velké jahody rozřízneme napůl aby dobře stály a z větší části je namočíme do rozehřáté čokolády. Ihned je mokré obalíme čokoládovým zdobením nebo nastrouhanou čokoládou. Špejlí namočenou do čokolády domalujeme oči a čumáček.
Kytičky: Jahodu tence nakrájíme tak, abychom ukrojili 5 přibližně stejných lístků. Prostředek zdobíme třešní, rybízem atd. Stonek je z pažitky.