Osvěžující tvarohový koláč à la Mariolla recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 8 vajec
- 1 Hera
- 0,5 kg tvarohu (termizovaný)
- 2 vanilkové cukry
- 1 pohár krystalového cukru
- 1 kypřící prášek
- 2 Zlaté klasy
- broskvový kompot nebo jahody (co kto má rád)
- 1 čiré želé
- štáva z kompotu + voda dle toho, kolik máme šťávy, dohromady to musí být 1 l)
- 2 Zlaté klasy
- 1 lžíce solamylu
- 3 lžíce cukru
Postup Osvěžující tvarohový koláč à la Mariolla
Postup přípravy receptu
-
Žĺtky, Heru, tvaroh, vanilku, kypr. prášok, Zlaté klasy a pol pohára cukru spolu vymiešame.
Bielky ušľaháme dotuha s druhou polovicou cukru.
Všetko zľahka spojíme a pečieme na vymazanom a vysypanom plechu na 170 stupňoch cca 45-50 minút.
Na korpus poukladáme ovocie a zalejeme želatínou.
Želatína: Šťava z kompótu s vodou (všetkého dohromady musí byť 1 l), 2 Zlaté klasy, 1 lyžica solamylu, 3 lyžice cukru. Všetko spolu varíme, až kým nezhustne a nie je číre.
Necháme stuhnúť.