Ostrý vepřový guláš recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1/2 kg libové plece
- 4 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- koření:
- bobkový list
- mletá paprika sladká
- mletá paprika pálivá
- chilli
- gulášové koření
- masox
- nejméně 2 litry vody
- hladká mouka nebo zahušťovadlo
- olej
Postup Ostrý vepřový guláš
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, česnek nakrájíme nahrubo a smažíme. Když je barva zlatavá, přidáme maso nakrájené na větší kousky a restujeme za častějšího míchání - 15 minut. Do orestované směsi přidáme veškeré koření mimo marinády a tři minutky ještě restujeme.
Pak vlijeme vodu a přidáme masox - já dávám zeleninový, občas promícháme, dodáme marinádu, vaříme do měkka a nakonec zahustíme. Příloha dle chuti, nejlépe kynutý knedlík nebo chleba.