Ostravská vařonka II. recept

Top Recepty, Nápoje

Suroviny na recept

40 g krystalového cukru (cukr krupice)
50 g medu
1,5 dl vody
2,5 dl vodky
1-2 plátky citrónu
4 kuličky nového koření
6 hřebíčků
kousek celé skořice

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku dáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme na světlý odstín. Přidáme med, koření, zalijeme vodou, přidáme plátek citrónu a mírně povaříme.

  2. Pak odstavíme, vyndáme citrón, přilijeme vodku a znovu zahříváme, až skoro k varu, ale nevaříme. Přecedíme do sklenic nebo šálků a ihned podáváme. Někde je zvykem přidat do vařonky lžičku kvalitního másla nebo vepřového sádla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!