Ostravská kapustnice recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 25 dkg vepřového masa (plecko)
- 10 dkg sušených hub
- 25 dkg klobásy
- 15 dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 10 dkg kyselého zelí
- 4 dkg sádla
- 1 cibule
- 4 dkg hladké mouky
- mletý pepř
- majoránka
- sůl
Postup Ostravská kapustnice
Postup přípravy receptu
-
Maso uvaříme v osolené vodě společně s houbami a klobásou asi 30 minut. Potom přidáme očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu, kyselé zelí a vaříme dále. Když je vše měkké, přidáme cibulovou jíšku (ze sádla, drobně nakrájené cibule a mouky). Zamícháme a vaříme ještě 20 minut.
Nakonec ochutíme pepřem, česnekem, solí a majoránkou. Maso a klobásu vyndáme, nakrájíme a vložíme zpět.