Ostravská kapustnice recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

25 dkg vepřového masa (plecko)
10 dkg sušených hub
25 dkg klobásy
15 dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
10 dkg kyselého zelí
4 dkg sádla
1 cibule
4 dkg hladké mouky
mletý pepř
majoránka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso uvaříme v osolené vodě společně s houbami a klobásou asi 30 minut. Potom přidáme očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu, kyselé zelí a vaříme dále. Když je vše měkké, přidáme cibulovou jíšku (ze sádla, drobně nakrájené cibule a mouky). Zamícháme a vaříme ještě 20 minut.

  2. Nakonec ochutíme pepřem, česnekem, solí a majoránkou. Maso a klobásu vyndáme, nakrájíme a vložíme zpět.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!