Oříškovo-kávový dort recept

Top Recepty, Dorty

Suroviny na recept

6 bílků
1 vanilkový cukr
220 g cukru
200 g mletých ořechů
40 g hladké mouky
1 lžíce kakaa
špetka skořice

Postup přípravy receptu

  1. Bílky ušleháme s vanilkovým cukrem, postupně přidáváme cukr a ušleháme do tuha.

  2. Ostatní přísady smícháme a opatrně zamícháme do bílků.

  3. Těsto rozdělíme na pět částí a dáme postupně upéct.

  4. Na plech dáme pečící papír na který obkreslíme kruh podle dortové formy. Do vyznačeného kruhu rozetřeme těsto a upečeme, ihned po upečení papír s plátu těsta stáhneme.

  5. Pečeme na 200°C asi 10 minut. takto upečeme všech pět dílů, po vychladnutí naplníme krémem.

  6. krém: 500 ml mléka, 100 g cukru, 3 kávové lžičky rozpustné kávy, 1 vanilkový pudink, 250 g másla. Z mléka, cukru, kávy svaříme puding a vychladíme ho. Máslo vyšleháme a puding do něj zašleháme.

  7. Připraveným krémem spojíme pláty těsta a dort ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!