Ořezaný vepřový gulášek v PH recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1000 g vepřového ořezu (výřezu)
- 100 g libovější slaniny
- 2-3 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 malá feferonka
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 2 jalovčinky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- gulášové koření (Kotány)
- vepřový vývar (nebo hovězí)
- ze 2 krajíců chleba střídka
- mletá paprika (kdo rád ostré, dá i pálivou)
- dost majoránky
- kmín celý
- pepř
- sůl
- 250 ml světlého piva (nemusí být)
Postup Ořezaný vepřový gulášek v PH
Postup přípravy receptu
-
Pokud je třeba, tak si větší kusy masa překrájíme, prosolíme, cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky, slaninu na menší kostičky a střídu chleba nadrobíme.
Na dno keramické nádoby, dáme slaninu, cibuli, česnek, pak maso a na něj veškeré koření, feferonku nakrájenou nadroboučko, protlak, osolíme a zalijeme vývarem tak, aby byl rovně s masem.
Vaříme na High kolem 4 hodin. Guláš můžeme dělat samozřejmně klasicky v hrnci!