Opekane veprove nudlicky s omackou satay / wok recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 150 g mrkve
- 350 g vepřová krkovice
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 žlutá paprika
- 1 chilli paprička
- 150 g mladého hrášku
- 75 g jemně zeleného chřestu
- 2 PL slunečnicového oleje
- sůl
- omáčka Satay
- 1 PL arašídového másla
- 3 PL kokosového mléka
- 1 PL rajčatové šťávy
- 1 rozmačkaný stroužek česneku
- špetku štiplavé mleté papriky
Postup Opekane veprove nudlicky s omackou satay / wok
Postup přípravy receptu
-
Vo velkom woku rozohrejeme olej, vlozime maso, cibulu a cesnak a prazime 5 min. Zastriekam 2 lyzicami teplej vody a jemnucko posolim (satay je slana). Do woku pridam mkrvu, papriku, hraskove strucky, sparglu a prazime dalsich 5 minut.
Ked varievam vo woku..netusim ako to robia azijsky kuchari, ze maju vzdy stavicku, pretoze ja to mavam suche, tak som si zvykla na zaver do hotoveho jedla pridat trosku horucej vody a ta stavicka sa mi vytvori.
Pripravime si omacku satay. Do malej panvicky dam arasidove maslo, kokosove mlieko, paradajkovu stavu, na malom plameni prehrejeme kym sa omacka nespoji. Prelisujeme cesnak a pridame trosku stiplavej papriky. Hotove jedlo prelozime do misiek, prelejeme omackou a ihned podavame.