Opekané kuřecí maso s bramborami recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 600 g kuřecího masa bez kostí a kůže
- 200 g brambor uvařených ve slupce (nejlépe uvařit den předem)
- olej
- sůl
- pepř
- mletý kmín nebo drcený kmín
- 100 g rajčat
- 1 paprika
- petrželka nebo pažitka
Postup Opekané kuřecí maso s bramborami
Postup přípravy receptu
-
Kuracie mäso narezané na kocky orestujeme na oleji, jemne osolíme, okoreníme, pridáme rascu podľa chuti a na kolieska narezané vychladnuté zemiaky.
Zmes opekáme na panvici približne 5 minút.
Pripravíme si zapekaciu misku, do ktorej kvapneme trocha oleja.
Potom preložíme zemiakovú zmes z panvice do zapekacej misy, pridáme na kocky narezané paradajky a papriku a pokvapkáme trochou oleja.
Nechame zapekať v rozohriatej rúre. Počas zapekania občas zmes premiešame. Zapekáme na cca 200°C po dobu tak dlhú, kým zemiaky nie su opečené dostatočné.
Pred podávaním posypeme pažitkou alebo petržlenom, podľa toho kto má čo doma.