Omeletová bábovka recept
Top Recepty, OstatníSuroviny na recept
- 5 vajec
- plnotučná hořčice
- sladká červená mletá paprika
- sůl
- tvrdý sýr
- červená paprika
- zelená paprika
- žlutá paprika
- klobáska
Postup Omeletová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Papriky a klobásku nakrájíme na malé kostičky. Tvrdý sýr nastrouháme.
Vejce rozklepneme do misky, přidáme mletou papriku, hořčici a sůl.
Všechno pořádně prošleháme.
Kousky paprik dáme do formiček na minibábovky a přidáme kousky klobásky.
Zalijeme do cca 2/3 - 3/4 formy vaječnou směsí a dáme péct do trouby vyhřáté na cca 180 - 200 stupňů.
Po chvilce ztlumíme na cca 150 stupňů.
Průběžně kontrolujeme a zkoušíme párátkem, jestli jsou bábovky už hotové.
Může se stát, že trochu směsi vyteče, to ničemu nevadí. Je lepší dát směsi míň, v troubě trochu nabude.
Po vytáhnuté z trouby ještě teplé vyklopíme a podáváme s pečivem.