Omáčka z čerstvých rajčat recept

Top Recepty, Omáčky

Suroviny na recept

miska rajčat
cibule
olej
sůl
skořice
hřebíček
nové koření
celý pepř
máslo
hladká mouka
vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na menší kousky. Cibuli pokrájíme, zpěníme na oleji a vložíme rajčata. Osolíme, přidáme koření, skořici, hřebíček, celý pepř, nové koření a rozdusíme do měkka.

  2. Na másle uděláme trochu jíšky a necháme vychladnout. Do jíšky pak propasírujeme rajčatovou směs, promícháme, podlijeme trochou vývaru nebo vody a provaříme. Nakonec omáčku dochutíme solí, cukrem, každý dle své chuti.

  3. Podáváme s houskovým knedlíkem a hovězím vařeným masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!