Omáčka z čerstvých a nakládaných okurek recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- 200 g nakládaných okurek
- 400 g salátových okurek
- 1 cibule
- lžíce másla
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 200 g smetany
- cca 500-600 ml vývaru
- rovná lžička mleté papriky
- 4 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- sůl
- cukr
- pepř
Postup Omáčka z čerstvých a nakládaných okurek
Postup přípravy receptu
-
Obojí okurky (čerstvé jsem neloupala) nastrouháme na hrubším struhadle. Necháme chvíli odstát, vodu slijeme a lehce okurky vymačkáme.
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Přidáme mouku, orestujeme a zalijeme vývarem. Přidáme koření, sůl a vaříme asi 10 minut.
Do základu přidáme okurky a vaříme dalších 10 minut. Nakonec vlijeme smetanu a už jen krátce povaříme. Omáčku dochutíme cukrem, případně vodou z kyselých okurek nebo octem.