Olihně s rukolou, rajčatovou salsou a špenátovými brambory recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 8 chapadel z olihní větších(pokud jsou menší tak 12)
- 4 stroužky česneku
- rukola
- 3-4 čerstvá rajčata
- sůl
- pepř
- olivový olej
- petržel kadeřavá
- čerstvý špenát
- sójová omáčka
- brambory
- trochu másla
Postup Olihně s rukolou, rajčatovou salsou a špenátovými brambory
Postup přípravy receptu
-
Salsa: Dáme vařit rajčata, tak na 10 minut od doby varu.
Poté je oloupeme a nakrájíme na kostky.
Dáme na pánev spolu s trochou olivového oleje a přidáme 1 velkou lžíci sójové omáčky a špetku soli. Necháme povařit 10-15 minut.
Olihně omyjeme a pokud nejsou vyčištěné vykucháme aby vevnitř nezbylo nic.
Nesolíme ani nepepříme a na olivovém oleji orestujeme ze všech stran deset minut (ne dlouho, byly by tuhé).
Brambory: Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do měkka.
Špenát spaříme vřící vodou a déme na pánev spolu s na jemno nakrájeným česnekem.
Restujeme pět minut a přidáme s máslem k bramborám a pořádně promícháme.
Na závěr si připravíme dip.
Nasekáme na jemno petržel a česnek a promícháme s olivovým olejem a dvěma špetkami soli.
Na talíř dáme salsu, na něj rukolu, na to olihně a potřeme je dipem.
Servírujeme se špenátovým bramborem.