Oleje bazalkové, bazalková pasta recept
Top Recepty, ZavařeninySuroviny na recept
- 1,5 litru normálního oleje bez výrazné chuti žádný olivový
- 4 dcl bazalky zelené
- 2 dcl bazalky fialové
- 1 hlavička česneku
- 4 sušené chilli papričky
- Připravujeme 3 oleje a bazalkovou pastu
Postup Oleje bazalkové, bazalková pasta
Postup přípravy receptu
-
Do tří umytých a dobře vysušených zavařovacích sklenic dáme do jedné půlku hlavičky oloupaného česneku a 4 sušené čili papričky. Přidáme 2 dcl zelené bazalky a 1/2 litru oleje a uzavřeme.
Do druhé láhve dáme to samé bez čili papriček.
Do třetí láhve dáme jen fialovou bazalku a olej.
Na teplém místě necháme 5 týdnů macerovat a opět protřepáváme. Stejný postup jako u octů - do čistých sklenic dáme pár lupínků bazalky, dva stroužky česneku a jednu papričku do toho prvního, do druhého jen česnek a do třetí jen pár lístků fialové bazalky. To, co jsme vyndali z nakládání, krásně rozmixujeme, přidáme kávovou lžičku provensálského koření a lžíci pořádnou vepřového sádla. Promícháme a uzavřeme do skleničky od dětské přesnídávky. Víc toho nebude.