Okoun nilský s bylinkovým máslem recept
Top Recepty, RybyPostup Okoun nilský s bylinkovým máslem
Postup přípravy receptu
-
Filet z okouna, rozdělíme na dvě stejné porce a to příčně, aby byla zachována cca 2-3 cm výška masa.
Filety bohatě osolíme a necháme cca 2 hodiny v chladu odležet.
Na rozpálenou pánev nalijeme trochu slunečnicového oleje – necháme hodně rozpálit a zprudka z jedné strany opečeme.
Po opečení do barvy lahodící našemu oku, opatrně otočíme a opékáme již na mírnějším plamenu i z druhé strany.
Na vrchní stranu filetu – již opečenou, naneseme větší množství (cca polévkovou lžíci bylinkového másla) a necháme ho rozpustit a tím také lehce dochutíme filet okouna.
Po opečení necháme ještě filátka krátce odpočinout a poté podáváme s přílohou – americké brambory.