Ohnivé Mexické bramboráky recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

Těsto:
1 kg brambor
3 vejce
hladká mouka
sůl
Náplň:
400 g žampiónů
2 pórky
1 červená paprika
olivový olej
ostrá chilli omáčka nebo kečup
tabasco
sůl
čerstvý tymián

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme velmi nahrubo (na nudličky), přidáme vejce, hladkou mouku a sůl. Potom je opečeme na oleji, jak jsme zvyklí. Nakrájíme žampióny na plátky, pórek na kolečka a papriku na kratší proužky. Na oleji podusíme asi 5 minut papriku, přidáme žampióny a pórek a dusíme doměkka. Zalejeme chilli omáčkou, osolíme a přidáme lístky z čerstvého tymiánu. Nemáme-li, přidáme sušený. Tuto náplň rozetřeme na bramboráky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!