Ohnivé Mexické bramboráky recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- Těsto:
- 1 kg brambor
- 3 vejce
- hladká mouka
- sůl
- Náplň:
- 400 g žampiónů
- 2 pórky
- 1 červená paprika
- olivový olej
- ostrá chilli omáčka nebo kečup
- tabasco
- sůl
- čerstvý tymián
Postup Ohnivé Mexické bramboráky
Postup přípravy receptu
-
Brambory nastrouháme velmi nahrubo (na nudličky), přidáme vejce, hladkou mouku a sůl. Potom je opečeme na oleji, jak jsme zvyklí. Nakrájíme žampióny na plátky, pórek na kolečka a papriku na kratší proužky. Na oleji podusíme asi 5 minut papriku, přidáme žampióny a pórek a dusíme doměkka. Zalejeme chilli omáčkou, osolíme a přidáme lístky z čerstvého tymiánu. Nemáme-li, přidáme sušený. Tuto náplň rozetřeme na bramboráky.