Ohnivé maso recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 500 g vepřové kýty
- 100 g cibule
- olej
- zhruba 100 - 150 g hořčice nebo jen lžíci a trošku mouky
- 150 g sterilovaných sladkokyselých okurek bez nálevu
- 100 g sterilované kapie bez nálevu
- 70 g sterilovaných feferonek i s nálevem
- sůl
- mletý pepř
Postup Ohnivé maso
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zprudka orestujeme nudličky z vepřové kýty, osolíme, opepříme a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Chvíli restujeme, přidáme hořčici a na proužky nakrájené okurky, kapii a nadrobno nakrájené feferony. Vše orestujeme a nakonec přilijeme nálev z feferonů, nebo vodu a necháme provařit.
Část hořčice se může vynechat a maso před zalitím nálevem poprášit hladkou moukou a chvilku osmahnout.
Příloha: hranolky, chléb, topinky, malé bramboráčky.