Nilský okoun v kabátku z cornflakes recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

200 g Filet okouna nilského
přepuštěné máslo
vaječný bílek
hrubá sůl
slunečnicová semínka
kukuřičné lupínky (cornflex)
olivový olej
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Filet z okouna, potřeme olivovým olejem a posolíme hrubozrnnou solí a necháme cca 2 hodiny v chladu odležet.

  2. Mezitím si dáme do igelitového sáčku cca 4 polévkové lžíce cornflakes (kukuřičných lupínků) a 1 polévkovou lžíci slunečnicových semínek. Tuto směs ručně rozdrtíme na jemnější strukturu.

  3. Rozklepneme vejce a oddělíme bílek od žloutku. Bílek částečně vyšleháme, nikoliv do pěny, ale tak aby zůstal tekutý.

  4. Filet nilského okouna osušíme v papírové utěrce a obalíme v rozšlehaném bílku. T

  5. akto ve vaječném bílku namočený filet opatrně obalíme ve směsi cornflakes a slunečnicového semínka.

  6. Na rozpálenou pánev dáme přiměřené množství přepuštěného másla cca 2 polévkové lžíce a zlehka z obou stran opečeme.

  7. Po opečení necháme ještě chvilku odpočinout v másle a podáváme s přílohou – vařený brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!