Nilský okoun v kabátku z cornflakes recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 200 g Filet okouna nilského
- přepuštěné máslo
- vaječný bílek
- hrubá sůl
- slunečnicová semínka
- kukuřičné lupínky (cornflex)
- olivový olej
- vejce
Postup Nilský okoun v kabátku z cornflakes
Postup přípravy receptu
-
Filet z okouna, potřeme olivovým olejem a posolíme hrubozrnnou solí a necháme cca 2 hodiny v chladu odležet.
Mezitím si dáme do igelitového sáčku cca 4 polévkové lžíce cornflakes (kukuřičných lupínků) a 1 polévkovou lžíci slunečnicových semínek. Tuto směs ručně rozdrtíme na jemnější strukturu.
Rozklepneme vejce a oddělíme bílek od žloutku. Bílek částečně vyšleháme, nikoliv do pěny, ale tak aby zůstal tekutý.
Filet nilského okouna osušíme v papírové utěrce a obalíme v rozšlehaném bílku. T
akto ve vaječném bílku namočený filet opatrně obalíme ve směsi cornflakes a slunečnicového semínka.
Na rozpálenou pánev dáme přiměřené množství přepuštěného másla cca 2 polévkové lžíce a zlehka z obou stran opečeme.
Po opečení necháme ještě chvilku odpočinout v másle a podáváme s přílohou – vařený brambory.