Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 200 g filet okouna nilského
- přepuštěné máslo
- tymián
- hrubá sůl
- citron
- 1 vejce
- pórek
- máslo
- Rama cremefine na vaření
Postup Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Filet z okouna posolíme hrubozrnnou solí, okořeníme tymiánem a necháme cca 2 hodiny odležet v chladu.
Mezitím si připravíme citronovou omáčku a to tak, že do rendlíku vlijeme mléčno-rostlinnou Ramu cremefine, a do ní přidáme na jemno nastrouhanou kůru z jednoho citronu, na malinké kostičky pokrájený kousek pórku a špetku tymiánu.
Lehce prohřejeme a přidáme po odstavení z přímého ohně jeden žloutek.
Ten dobře vyšleháme společně s omáčkou a dochutíme solí, oříškem másla a kapkou citronové šťávy.
Filet okouna pomalu opečeme na přepuštěném másle do měkka a poté necháme okapat na papírové utěrce. Podáváme s přílohou – nové vařené brambory ve slupce.