Netradiční velikonoční nádivka s paprikou a sušenými hříbky recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 6-7 den starých rohlíků
- 4 vejce
- hrst sušených hřibů
- 40 ml vody
- 1 kelímek gelového zeleninového bujónu
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 červená paprika
- 2-3 stroužky česneku
- čerstvé bylinky (kopřiva, medvědí česnek a snítka libečku)
- sůl
- pepř
Postup Netradiční velikonoční nádivka s paprikou a sušenými hříbky
Postup přípravy receptu
-
Hříbky předem namočíme do vody. Do 400 ml vody přidáme kelímek bujónu a lžíci oleje, přivedeme k varu, až se bujón rozpustí, vypneme a necháme trochu zchladnout.
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme vlažným bujónem a chvíli necháme nasáknout. Pak k rohlíkům přidáme vymačkané a na menší kousky posekané hříbky, papriku nakrájenou na malé kostičky, žloutky, prolisované stroužky česneku, posekané bylinky, sůl a pepř. Z bílků ušleháme tuhý sníh a nakonec vmícháme do směsi.
Směs navršíme do tukem vymazaného pekáčku, navrchu uhladíme a ve středně rozehřáté troubě (200°C) pečeme, až povrch zezlátne. Podáváme se zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.