Nekynuté karamelové koláčky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 100 ml majonézy
- 150 ml oleje
- 250 ml mléka
- 2 žloutky
- 1 kostka droždí
- 2 lžíce cukru
- sůl
- citronová kůra
- rozšlehané vejce
- drobenka:
- 150 g polohrubé mouky
- 100 g ml cukru
- 100 g másla
- karamelové salko:
- 100 g másla
- 2 lžíce rumu
Postup Nekynuté karamelové koláčky
Postup přípravy receptu
-
Uděláme kvásek z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí.
Po vykynutí kvásku umícháme ze všech přísad hladké těsto. Ihned, bez kynutí odkrajujeme lžíci kousky těsta.
Na každý kousek dáme přiměřeně karamel.
Zabalíme a když to držíme v tom spoji namočíme druhou stranu do vajíčka a do drobenky, která se nalepí.
Dáme na plech a hned do trouby.
Pečeme do růžové barvy.
Po upečení je pomažeme ještě teplé rozpuštěným máslem s rumem.