Nektarinkový koláč recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 250 g hladké mouky
- 250 g šlehačky
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 150 g cukru krupice
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 3 nektarinky
- 1 vanilkový cukr
- Na polití:
- 1 vejce
- 30 g cukru krupice
- 40 g zakysané husté smetany
- 2 lžice mandlových lupínků
Postup Nektarinkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si zapneme troubu na 180°C.
Šlehačku vyšleháme téměř do tuha. Přišleháme postupně jedno vejce po druhém, potom cukr, vanilkový cukr. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně prosijeme a zpracujeme v těsto.
Formu vymažeme a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a na něj dáme nektarinky nakrájené na malé kousky smíchané s vanilkovým cukrem. Dáme do trouby na 20 min.
Mezitím si připravíme polevu. Oddělíme žloutek od bílku-z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutek vyšleháme cukrem a zakysanou smetanou do pěny a vmícháme sníh z bílku.
Po 20 minutách vyndáme koláč z trouby a zalijeme polevou a posypeme mandlovými lupínky a dáme znova do trouby zhruba na 25 minut dopéct. Možno ke konci přikrýt alobalem, aby se vršek nespálil.