Náš segedínský guláš recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1 kg kyselého zelí
- 1/2 kg vepřové kotlety (jím jenom libové maso)
- 2 Masoxy
- mletá paprika
- nové koření
- bobkový list
- kmín
- sůl
- 2 lžíce sladké smetany
- cibule
- česnek
- mouka
Postup Náš segedínský guláš
Postup přípravy receptu
-
Zelí scedíme, necháme okapat a pokud je dlouhé, tak ho překrájíme.
Nakrájíme cibuli,necháme orestovat a přidáme maso nakrájené na kostičky.
Podlijeme vodou a necháme dustit.
Když je maso měkké, dolijeme vodu a přidáme zelí, koření, papriku a Masox.
Povaříme a až je zelí měkké, přidáme trošičku sladké smetany na zjemnění a zahustíme (já zahušťuji vodou s moukou).