Náplň do koláčů a buchet - jablečná recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 1,5 kg jablek
- 1 skořicový cukr
- 1 pudink vanilkový
- trochu strouhané citronové kůry
- (podle kyselosti jablek)lžíce cukru nebo pár kapek citronu
Postup Náplň do koláčů a buchet - jablečná
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme vše mimo pudinku a necháme přejít varem.
Pak v minimálním množství vody rozmícháme pudinkový prášek, zalejeme jablka a trochu povaříme.
Jablka jsou většinou dost sladká, takže netřeba je přislazovat, někdy je naopak potřeba přidat trochu citronové šťávy pro zmírnění sladkosti.
Je dobré přidat špetku mletého hřebíčku, nemáme-li mletý, přidáme celý hřebíček, ale je potřeba ho pak najít a vyndat!