Náplň do koláčů a buchet - jablečná recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

1,5 kg jablek
1 skořicový cukr
1 pudink vanilkový
trochu strouhané citronové kůry
(podle kyselosti jablek)lžíce cukru nebo pár kapek citronu

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme vše mimo pudinku a necháme přejít varem.

  2. Pak v minimálním množství vody rozmícháme pudinkový prášek, zalejeme jablka a trochu povaříme.

  3. Jablka jsou většinou dost sladká, takže netřeba je přislazovat, někdy je naopak potřeba přidat trochu citronové šťávy pro zmírnění sladkosti.

  4. Je dobré přidat špetku mletého hřebíčku, nemáme-li mletý, přidáme celý hřebíček, ale je potřeba ho pak najít a vyndat!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!